Ostre skrzydełka w pomidorach i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre skrzydełka w pomidorach i chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

null

8 sztuk

null

11 sztuk

7 sztuk

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj drobno, papryczki chili przekrój, oczyść z nasionek i potnij w kostkę. Zmiksuj razem z octem i podgrzej masę warzywną na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i potnij w kawałki, zmiksuj, dodaj do reszty składników, wymieszaj i duś na małym ogniu przez ok. 30 minut do momentu, aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Dopraw do smaku kminkiem i przyprawami.

Krok 4

Mięso umyj, osusz i obtocz w przygotowanym sosie, odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 5

Piecz w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem w temperaturze 220 stopni, przez ok. 45

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej