Ostre skrzydełka w pomidorach i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostre skrzydełka w pomidorach i chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

null

8 sztuk

null

11 sztuk

7 sztuk

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę i czosnek posiekaj drobno, papryczki chili przekrój, oczyść z nasionek i potnij w kostkę. Zmiksuj razem z octem i podgrzej masę warzywną na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórek i potnij w kawałki, zmiksuj, dodaj do reszty składników, wymieszaj i duś na małym ogniu przez ok. 30 minut do momentu, aż sos zgęstnieje.

Krok 3

Dopraw do smaku kminkiem i przyprawami.

Krok 4

Mięso umyj, osusz i obtocz w przygotowanym sosie, odstaw na kilka godzin do lodówki.

Krok 5

Piecz w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem w temperaturze 220 stopni, przez ok. 45

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostre skrzydełka w pomidorach i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej