Klopsiki meksykańskie (Albondiga) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki meksykańskie (Albondiga)

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 sztuka

null

500 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem, bułką tartą i jajkiem. Dodaj sól.

Krok 2

Następnie uformuj kuleczki i obtocz je w mące.

Krok 3

Usmaż na oleju, po czym osusz i włóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Polej sosem taco i piecz 10 minut w temperaturze 170 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej