Klopsiki meksykańskie (Albondiga) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki meksykańskie (Albondiga)

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

2 łyżki

1 sztuka

null

500 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem, bułką tartą i jajkiem. Dodaj sól.

Krok 2

Następnie uformuj kuleczki i obtocz je w mące.

Krok 3

Usmaż na oleju, po czym osusz i włóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Polej sosem taco i piecz 10 minut w temperaturze 170 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki meksykańskie (Albondiga)  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej