Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
2 łyżki
1 sztuka
null
500 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszaj ze zmiażdżonym czosnkiem, bułką tartą i jajkiem. Dodaj sól.
Krok 2
Następnie uformuj kuleczki i obtocz je w mące.
Krok 3
Usmaż na oleju, po czym osusz i włóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Polej sosem taco i piecz 10 minut w temperaturze 170 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej