Sorbet margarita jalapeno przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sorbet margarita jalapeno

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

2 sztuki

0.2 szklanki

0.2 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z cukrem.

Krok 2

Papryki przekrój wzdłuż i pozbaw pestek. Wrzuć jalapeno do wody i gotuj 15 minut. Następnie wyjmij i wyrzuć.

Krok 3

Zimny syrop wymieszaj z tequilą, sokiem i likierem. Mroź w zamrażalniku i często mieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sorbet margarita jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sorbet margarita jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sorbet margarita jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sorbet margarita jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sorbet margarita jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sorbet margarita jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sorbet margarita jalapeno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sorbet margarita jalapeno - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej