
Składniki
1 szklanka
0.5 szklanki
2 sztuki
0.2 szklanki
0.2 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę z cukrem.
Krok 2
Papryki przekrój wzdłuż i pozbaw pestek. Wrzuć jalapeno do wody i gotuj 15 minut. Następnie wyjmij i wyrzuć.
Krok 3
Zimny syrop wymieszaj z tequilą, sokiem i likierem. Mroź w zamrażalniku i często mieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej