
Składniki
2 szklanki
null
null
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieloną kawę przełóż do rondelka razem z cukrem i laseczką cynamonu.
Krok 2
Dodaj wodę i gotuj składniki na małym ogniu przez ok. 5minut
Krok 3
Przecedź przez gęste sito, takim aby zatrzymał drobinki kawy i przelej gorący, korzenny napój do dużych, rozgrzanych wcześniej kubków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej