Kawa parzona na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa parzona na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

null

null

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieloną kawę przełóż do rondelka razem z cukrem i laseczką cynamonu.

Krok 2

Dodaj wodę i gotuj składniki na małym ogniu przez ok. 5minut

Krok 3

Przecedź przez gęste sito, takim aby zatrzymał drobinki kawy i przelej gorący, korzenny napój do dużych, rozgrzanych wcześniej kubków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej