Kawa parzona na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa parzona na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

null

null

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieloną kawę przełóż do rondelka razem z cukrem i laseczką cynamonu.

Krok 2

Dodaj wodę i gotuj składniki na małym ogniu przez ok. 5minut

Krok 3

Przecedź przez gęste sito, takim aby zatrzymał drobinki kawy i przelej gorący, korzenny napój do dużych, rozgrzanych wcześniej kubków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej