Kawa parzona na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa parzona na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

null

null

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieloną kawę przełóż do rondelka razem z cukrem i laseczką cynamonu.

Krok 2

Dodaj wodę i gotuj składniki na małym ogniu przez ok. 5minut

Krok 3

Przecedź przez gęste sito, takim aby zatrzymał drobinki kawy i przelej gorący, korzenny napój do dużych, rozgrzanych wcześniej kubków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej