Kawa parzona na sposób meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa parzona na sposób meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

null

null

0.2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieloną kawę przełóż do rondelka razem z cukrem i laseczką cynamonu.

Krok 2

Dodaj wodę i gotuj składniki na małym ogniu przez ok. 5minut

Krok 3

Przecedź przez gęste sito, takim aby zatrzymał drobinki kawy i przelej gorący, korzenny napój do dużych, rozgrzanych wcześniej kubków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa parzona na sposób meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej