
Składniki
5 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki. Papryki pokrój w kostkę, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na ósemki.
Krok 2
Cebulę i czosnek zeszklij na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Dodaj ziemniaki, paprykę czerwoną i chili. Wlej trochę wody i duś przez 20 minut.
Krok 4
Dodaj pomidory i duś do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 5
Dopraw do smaku, aby potrawa była pikantna i dodaj odsączoną z zalewy fasolę oraz posiekaną kolendrę.
Krok 6
Wszystko wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej