Krucha karkówka w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krucha karkówka w pomarańczach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 kilogram

2 łyżki

null

2 łyżki

null

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w plastry grubości około 2 cm, rozbij je delikatnie dłonią.

Krok 2

Pomarańcze sparz wrzątkiem, z jednej wyciśnij sok i wymieszaj razem z odrobiną oliwy i posiekanymi ziołami, dopraw do smaku.

Krok 3

W tak przygotowanej zalewie marynuj plastry karkówki przez 50 minut w chłodnym miejscu.

Krok 4

Mięso osącz. Do każdej porcji przypnij plasterek pozostałej pomarańczy i grilluj przez 15 minut z każdej strony, do czasu gdy mięso będzie miękkie i delikatne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej