
Składniki
null
1 kilogram
2 łyżki
null
2 łyżki
null
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i potnij w plastry grubości około 2 cm, rozbij je delikatnie dłonią.
Krok 2
Pomarańcze sparz wrzątkiem, z jednej wyciśnij sok i wymieszaj razem z odrobiną oliwy i posiekanymi ziołami, dopraw do smaku.
Krok 3
W tak przygotowanej zalewie marynuj plastry karkówki przez 50 minut w chłodnym miejscu.
Krok 4
Mięso osącz. Do każdej porcji przypnij plasterek pozostałej pomarańczy i grilluj przez 15 minut z każdej strony, do czasu gdy mięso będzie miękkie i delikatne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej