Krucha karkówka w pomarańczach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krucha karkówka w pomarańczach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 kilogram

2 łyżki

null

2 łyżki

null

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i potnij w plastry grubości około 2 cm, rozbij je delikatnie dłonią.

Krok 2

Pomarańcze sparz wrzątkiem, z jednej wyciśnij sok i wymieszaj razem z odrobiną oliwy i posiekanymi ziołami, dopraw do smaku.

Krok 3

W tak przygotowanej zalewie marynuj plastry karkówki przez 50 minut w chłodnym miejscu.

Krok 4

Mięso osącz. Do każdej porcji przypnij plasterek pozostałej pomarańczy i grilluj przez 15 minut z każdej strony, do czasu gdy mięso będzie miękkie i delikatne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krucha karkówka w pomarańczach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej