
Składniki
3 łyżki
null
null
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, pokrój w plastry.
Krok 2
Warzywa przełóż do dużej miski i skrop łyżkami oliwy. Dopraw do smaku wedle uznania.
Krok 3
Żeliwną patelnie rozgrzej i nałóż do niej warzywa partiami, smaż z każdej strony. Smaż warzywa do momentu, gdy nabiorą miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej