
Składniki
null
2 plastry
100 gramów
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę przegotuj, umyj, włóż do rondla, zalej gorącą wodą i gotuj około 40 minut.
Krok 2
Następnie dodaj estragon, włoszczyznę i sól.
Krok 3
Do dwóch szklanek gorącego rosołu włóż listki estragonu i plasterki cytryny. Dodaj masło i zagotuj.
Krok 4
Ugotowaną kurę podziel na porcje i polej przygotowanym, przecedzonym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej