Kura z estragonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kura z estragonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 plastry

100 gramów

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurę przegotuj, umyj, włóż do rondla, zalej gorącą wodą i gotuj około 40 minut.

Krok 2

Następnie dodaj estragon, włoszczyznę i sól.

Krok 3

Do dwóch szklanek gorącego rosołu włóż listki estragonu i plasterki cytryny. Dodaj masło i zagotuj.

Krok 4

Ugotowaną kurę podziel na porcje i polej przygotowanym, przecedzonym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kura z estragonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej