
Składniki
null
2 plastry
100 gramów
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurę przegotuj, umyj, włóż do rondla, zalej gorącą wodą i gotuj około 40 minut.
Krok 2
Następnie dodaj estragon, włoszczyznę i sól.
Krok 3
Do dwóch szklanek gorącego rosołu włóż listki estragonu i plasterki cytryny. Dodaj masło i zagotuj.
Krok 4
Ugotowaną kurę podziel na porcje i polej przygotowanym, przecedzonym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej