Kurczak grillowany z gruszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak grillowany z gruszkami

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka opłukać i oczyścić, jeżeli jest gruba można ja przeciąć wzdłuż na cieńsze plastry.

Krok 2

Kurczaka ułożyć na grillu, gruszki na tacce do grillowania. Piec do momentu kiedy wszystko ładnie się zarumieni. Podawać od razu po przygotowaniu, jako dodatek świetnie komponuje się sałata.

Krok 3

Jeśli złapie nas brzydka pogoda, albo nie mamy odpowiedniego miejsca do grillowania, to takie danie możemy przygotować w domu, korzystając z patelni do grillowania.

Krok 4

Zioła wymieszać z solą i czosnkiem, dodać olej i natrzeć piersi kurczaka. Gruszki opłukać (można obrać ze skórki) i pokroić w plastry (około 1 cm), ułożyć na wierzchu kurczaka i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety rybne
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej