Kurczak grillowany z gruszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak grillowany z gruszkami

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka opłukać i oczyścić, jeżeli jest gruba można ja przeciąć wzdłuż na cieńsze plastry.

Krok 2

Kurczaka ułożyć na grillu, gruszki na tacce do grillowania. Piec do momentu kiedy wszystko ładnie się zarumieni. Podawać od razu po przygotowaniu, jako dodatek świetnie komponuje się sałata.

Krok 3

Jeśli złapie nas brzydka pogoda, albo nie mamy odpowiedniego miejsca do grillowania, to takie danie możemy przygotować w domu, korzystając z patelni do grillowania.

Krok 4

Zioła wymieszać z solą i czosnkiem, dodać olej i natrzeć piersi kurczaka. Gruszki opłukać (można obrać ze skórki) i pokroić w plastry (około 1 cm), ułożyć na wierzchu kurczaka i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej