
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś kurczaka opłukać i oczyścić, jeżeli jest gruba można ja przeciąć wzdłuż na cieńsze plastry.
Krok 2
Kurczaka ułożyć na grillu, gruszki na tacce do grillowania. Piec do momentu kiedy wszystko ładnie się zarumieni. Podawać od razu po przygotowaniu, jako dodatek świetnie komponuje się sałata.
Krok 3
Jeśli złapie nas brzydka pogoda, albo nie mamy odpowiedniego miejsca do grillowania, to takie danie możemy przygotować w domu, korzystając z patelni do grillowania.
Krok 4
Zioła wymieszać z solą i czosnkiem, dodać olej i natrzeć piersi kurczaka. Gruszki opłukać (można obrać ze skórki) i pokroić w plastry (około 1 cm), ułożyć na wierzchu kurczaka i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej