Kurczak grillowany z gruszkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak grillowany z gruszkami

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka opłukać i oczyścić, jeżeli jest gruba można ja przeciąć wzdłuż na cieńsze plastry.

Krok 2

Kurczaka ułożyć na grillu, gruszki na tacce do grillowania. Piec do momentu kiedy wszystko ładnie się zarumieni. Podawać od razu po przygotowaniu, jako dodatek świetnie komponuje się sałata.

Krok 3

Jeśli złapie nas brzydka pogoda, albo nie mamy odpowiedniego miejsca do grillowania, to takie danie możemy przygotować w domu, korzystając z patelni do grillowania.

Krok 4

Zioła wymieszać z solą i czosnkiem, dodać olej i natrzeć piersi kurczaka. Gruszki opłukać (można obrać ze skórki) i pokroić w plastry (około 1 cm), ułożyć na wierzchu kurczaka i wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak grillowany z gruszkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kiszone rzodkiewki
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej