Kurczak z grilla w zielonej paście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z grilla w zielonej paście

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 łyżki

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka natrzyj przyprawą Knorr i zieloną pastą curry. Wymieszaj z jogurtem i marynuj w chłodnym miejscu min. 1 godzinę.

Krok 2

Grilluj na rozgrzanym grillu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej