Kurczak z grilla w zielonej paście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z grilla w zielonej paście

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

200 gramów

4 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka natrzyj przyprawą Knorr i zieloną pastą curry. Wymieszaj z jogurtem i marynuj w chłodnym miejscu min. 1 godzinę.

Krok 2

Grilluj na rozgrzanym grillu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak  z grilla w zielonej paście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej