Kwaśnica z Podbeskidzia przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kwaśnica z Podbeskidzia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 kilogram

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i gotuj przez godzinę z głową i ziołami.

Krok 2

Następnie wyjmij głowę, obierz z niej mięso.

Krok 3

Rozgotowane kawałki wrzuć do kiszonej, ugotowanej kapusty.

Krok 4

Czosnek posiekaj i dorzuć do kapusty, zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica z Podbeskidzia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej