
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 kilogram
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i gotuj przez godzinę z głową i ziołami.
Krok 2
Następnie wyjmij głowę, obierz z niej mięso.
Krok 3
Rozgotowane kawałki wrzuć do kiszonej, ugotowanej kapusty.
Krok 4
Czosnek posiekaj i dorzuć do kapusty, zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej