
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 kilogram
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i gotuj przez godzinę z głową i ziołami.
Krok 2
Następnie wyjmij głowę, obierz z niej mięso.
Krok 3
Rozgotowane kawałki wrzuć do kiszonej, ugotowanej kapusty.
Krok 4
Czosnek posiekaj i dorzuć do kapusty, zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej