Łaciate muffinki z tofii

- Krok 1Przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól.
- Krok 2Kasię rozpuść z cukrem, a następnie ostudź.
- Krok 3W misce wymieszaj jajka z mlekiem i solą.
- Krok 4Do przesianej z proszkiem do pieczenia i solą mąki dodaj mleko z jajami i rozpuszczoną Kasię.
- Krok 5Wszystko wymieszaj.
- Krok 6Powstałą masę podziel na dwie części.
- Krok 7Do jednej dodaj łyżeczkę kakao, do drugiej łyżeczkę mąki i każdą oddzielnie wymieszaj.
- Krok 8Formę do mufinek wyłóż papierowymi papilotkami.
- Krok 9Do każdej włóż po kilka łyżeczek każdej z mas i powtykaj w ciasto cukierki.

Łaciate muffinki z tofii
Przygotuj słodką przekąskę w nieco odmienionej wersji. Łaciate muffinki to apetyczna mieszanka puszystego ciasta, kakao oraz cukierków toffi. Te ostatnie po rozpuszczeniu wypełnią środek muffinek słodką masą, tworząc dopełnienie ich smaku. Na początek przyrządź ciasto – przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia, a kostkę połącz z cukrem i rozpuść ją. W osobnej misce wymieszaj jajka z mlekiem oraz pozostałymi składnikami. Wszystko razem umieść w jednym garnku i dokładnie wymieszaj za pomocą blendera (ważne, żeby uzyskać aksamitną konsystencję mieszanki). Powstałą masę podziel na dwie części – do pierwszej dodaj łyżeczkę kakao, a do drugiej mąkę, jeszcze raz wymieszaj i wykładaj do papilotek. Zrób to tak, aby połączyć ze sobą dwie mieszanki, a na koniec włóż do foremek dobrej jakości cukierki toffi. Zamiast nich możesz wykorzystać też cukierki czekoladowe. Papilotki wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez kilkanaście minut. Przekonaj się, jak smakuje to słodkie połączenie. Udanych wypieków!