Makaron na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 opakowania

null

null

null

2 łyżki

null szczypt

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj w osolonej wodzie do zagotowania, następnie przecedź go.

Krok 2

Na rozgrzaną, głęboką patelnię wlej 4 łyżki oleju, wrzuć pokrojoną cebulkę, zeszklij, pokrojone kawałki kiełbasek śląskich - podsmaż.

Krok 3

Wrzuć do tego makaron i dodaj przecier pomidorowy, wszystko mieszaj i przysmaż 5 minut, dodaj przyprawy. Dokładnie wymieszaj dla uzyskania głębokiego smaku.

Krok 4

Wszystko wyłóż na talerz, posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej