
Składniki
2 sztuki
0.5 opakowania
null
null
null
2 łyżki
null szczypt
1 opakowanie
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuj w osolonej wodzie do zagotowania, następnie przecedź go.
Krok 2
Na rozgrzaną, głęboką patelnię wlej 4 łyżki oleju, wrzuć pokrojoną cebulkę, zeszklij, pokrojone kawałki kiełbasek śląskich - podsmaż.
Krok 3
Wrzuć do tego makaron i dodaj przecier pomidorowy, wszystko mieszaj i przysmaż 5 minut, dodaj przyprawy. Dokładnie wymieszaj dla uzyskania głębokiego smaku.
Krok 4
Wszystko wyłóż na talerz, posyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej