Makaron na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 opakowania

null

null

null

2 łyżki

null szczypt

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj w osolonej wodzie do zagotowania, następnie przecedź go.

Krok 2

Na rozgrzaną, głęboką patelnię wlej 4 łyżki oleju, wrzuć pokrojoną cebulkę, zeszklij, pokrojone kawałki kiełbasek śląskich - podsmaż.

Krok 3

Wrzuć do tego makaron i dodaj przecier pomidorowy, wszystko mieszaj i przysmaż 5 minut, dodaj przyprawy. Dokładnie wymieszaj dla uzyskania głębokiego smaku.

Krok 4

Wszystko wyłóż na talerz, posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik mango
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej