Makaron na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 opakowania

null

null

null

2 łyżki

null szczypt

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj w osolonej wodzie do zagotowania, następnie przecedź go.

Krok 2

Na rozgrzaną, głęboką patelnię wlej 4 łyżki oleju, wrzuć pokrojoną cebulkę, zeszklij, pokrojone kawałki kiełbasek śląskich - podsmaż.

Krok 3

Wrzuć do tego makaron i dodaj przecier pomidorowy, wszystko mieszaj i przysmaż 5 minut, dodaj przyprawy. Dokładnie wymieszaj dla uzyskania głębokiego smaku.

Krok 4

Wszystko wyłóż na talerz, posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa jarzynowa z jagłami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej