Makaron na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 opakowania

null

null

null

2 łyżki

null szczypt

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuj w osolonej wodzie do zagotowania, następnie przecedź go.

Krok 2

Na rozgrzaną, głęboką patelnię wlej 4 łyżki oleju, wrzuć pokrojoną cebulkę, zeszklij, pokrojone kawałki kiełbasek śląskich - podsmaż.

Krok 3

Wrzuć do tego makaron i dodaj przecier pomidorowy, wszystko mieszaj i przysmaż 5 minut, dodaj przyprawy. Dokładnie wymieszaj dla uzyskania głębokiego smaku.

Krok 4

Wszystko wyłóż na talerz, posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej