Makaron ostro – kwaśny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

47

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.6 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w wrzątku. Odcedzić, osuszyć, skropić olejem sezamowym.

Krok 2

Chili rozgrzać w woku, wrzucić cebulkę, czosnek pieczarki, podsmażyć

Krok 3

Dodać chińskie grzybki, sok z limonki, sos sojowy, cukier. Zagotować.

Krok 4

Dodać makaron i wymieszać. Podawać wyłożone na kapustę pekińską. Posypać kolendrą i orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej