
Składniki
1 sztuka
0.6 szklanki
1 łyżeczka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w wrzątku. Odcedzić, osuszyć, skropić olejem sezamowym.
Krok 2
Chili rozgrzać w woku, wrzucić cebulkę, czosnek pieczarki, podsmażyć
Krok 3
Dodać chińskie grzybki, sok z limonki, sos sojowy, cukier. Zagotować.
Krok 4
Dodać makaron i wymieszać. Podawać wyłożone na kapustę pekińską. Posypać kolendrą i orzeszkami ziemnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej