
Składniki
1 sztuka
0.6 szklanki
1 łyżeczka
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
250 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w wrzątku. Odcedzić, osuszyć, skropić olejem sezamowym.
Krok 2
Chili rozgrzać w woku, wrzucić cebulkę, czosnek pieczarki, podsmażyć
Krok 3
Dodać chińskie grzybki, sok z limonki, sos sojowy, cukier. Zagotować.
Krok 4
Dodać makaron i wymieszać. Podawać wyłożone na kapustę pekińską. Posypać kolendrą i orzeszkami ziemnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej