Makaron ostro – kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ostro – kwaśny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.6 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w wrzątku. Odcedzić, osuszyć, skropić olejem sezamowym.

Krok 2

Chili rozgrzać w woku, wrzucić cebulkę, czosnek pieczarki, podsmażyć

Krok 3

Dodać chińskie grzybki, sok z limonki, sos sojowy, cukier. Zagotować.

Krok 4

Dodać makaron i wymieszać. Podawać wyłożone na kapustę pekińską. Posypać kolendrą i orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej