Makaron ostro – kwaśny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ostro – kwaśny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.6 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w wrzątku. Odcedzić, osuszyć, skropić olejem sezamowym.

Krok 2

Chili rozgrzać w woku, wrzucić cebulkę, czosnek pieczarki, podsmażyć

Krok 3

Dodać chińskie grzybki, sok z limonki, sos sojowy, cukier. Zagotować.

Krok 4

Dodać makaron i wymieszać. Podawać wyłożone na kapustę pekińską. Posypać kolendrą i orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ostro – kwaśny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej