Makaron z tuńczykiem, kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tuńczykiem, kaparami

Autor: Malwina Zaśko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

400 gramów

5 łyżeczek

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 szczypty

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron z dodatkiem soli i łyżeczką oliwy. Odcedzamy go, a następnie wrzucamy z powrotem do garnka.

Krok 2

Dodajemy (odsączonego) tuńczyka - intensywnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki (wcześniej obrane ze skóry).

Krok 3

Dalej wrzucamy kapary, pokrojone oliwki, ser Grana Padano - mieszamy, dalej dodajemy łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, suszoną bazylię oraz pieprz.

Krok 4

Całość uświetnią listki rucoli. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka à la lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej