Makaron z tuńczykiem, kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tuńczykiem, kaparami

Autor: Malwina Zaśko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

250 gramów

2 łyżeczki

5 łyżeczek

1 łyżka

400 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron z dodatkiem soli i łyżeczką oliwy. Odcedzamy go, a następnie wrzucamy z powrotem do garnka.

Krok 2

Dodajemy (odsączonego) tuńczyka - intensywnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki (wcześniej obrane ze skóry).

Krok 3

Dalej wrzucamy kapary, pokrojone oliwki, ser Grana Padano - mieszamy, dalej dodajemy łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, suszoną bazylię oraz pieprz.

Krok 4

Całość uświetnią listki rucoli. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej