
Składniki
2 szczypty
250 gramów
2 łyżeczki
5 łyżeczek
1 łyżka
400 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy makaron z dodatkiem soli i łyżeczką oliwy. Odcedzamy go, a następnie wrzucamy z powrotem do garnka.
Krok 2
Dodajemy (odsączonego) tuńczyka - intensywnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki (wcześniej obrane ze skóry).
Krok 3
Dalej wrzucamy kapary, pokrojone oliwki, ser Grana Padano - mieszamy, dalej dodajemy łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, suszoną bazylię oraz pieprz.
Krok 4
Całość uświetnią listki rucoli. Smacznego !
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej