Makaron z tuńczykiem, kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tuńczykiem, kaparami

Autor: Malwina Zaśko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
36 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

250 gramów

2 łyżeczki

5 łyżeczek

1 łyżka

400 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron z dodatkiem soli i łyżeczką oliwy. Odcedzamy go, a następnie wrzucamy z powrotem do garnka.

Krok 2

Dodajemy (odsączonego) tuńczyka - intensywnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki (wcześniej obrane ze skóry).

Krok 3

Dalej wrzucamy kapary, pokrojone oliwki, ser Grana Padano - mieszamy, dalej dodajemy łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, suszoną bazylię oraz pieprz.

Krok 4

Całość uświetnią listki rucoli. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej