Makaron z tuńczykiem, kaparami

Autor: Malwina Zaśko

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

400 gramów

5 łyżeczek

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

2 łyżeczki

2 szczypty

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy makaron z dodatkiem soli i łyżeczką oliwy. Odcedzamy go, a następnie wrzucamy z powrotem do garnka.

Krok 2

Dodajemy (odsączonego) tuńczyka - intensywnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki (wcześniej obrane ze skóry).

Krok 3

Dalej wrzucamy kapary, pokrojone oliwki, ser Grana Padano - mieszamy, dalej dodajemy łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, suszoną bazylię oraz pieprz.

Krok 4

Całość uświetnią listki rucoli. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tuńczykiem, kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej