
Składniki
2 szczypty
250 gramów
2 łyżeczki
5 łyżeczek
1 łyżka
400 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy makaron z dodatkiem soli i łyżeczką oliwy. Odcedzamy go, a następnie wrzucamy z powrotem do garnka.
Krok 2
Dodajemy (odsączonego) tuńczyka - intensywnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki (wcześniej obrane ze skóry).
Krok 3
Dalej wrzucamy kapary, pokrojone oliwki, ser Grana Padano - mieszamy, dalej dodajemy łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, suszoną bazylię oraz pieprz.
Krok 4
Całość uświetnią listki rucoli. Smacznego !
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej