
Składniki
2 szczypty
250 gramów
2 łyżeczki
5 łyżeczek
1 łyżka
400 gramów
1 opakowanie
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotujemy makaron z dodatkiem soli i łyżeczką oliwy. Odcedzamy go, a następnie wrzucamy z powrotem do garnka.
Krok 2
Dodajemy (odsączonego) tuńczyka - intensywnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone pomidorki (wcześniej obrane ze skóry).
Krok 3
Dalej wrzucamy kapary, pokrojone oliwki, ser Grana Padano - mieszamy, dalej dodajemy łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, suszoną bazylię oraz pieprz.
Krok 4
Całość uświetnią listki rucoli. Smacznego !
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej