Malinowa tarta z białą czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malinowa tarta z białą czekoladą

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

2

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

125 gramów

100 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki i andruta kruszymy na drobno.Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy.

Krok 2

Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.Ostawiamy do lodówki.

Krok 3

Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną roztopioną białą czekoladą. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej