Malinowa tarta z białą czekoladą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Malinowa tarta z białą czekoladą

Autor: Ostra Na Słodko

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 opakowanie

1 sztuka

125 gramów

100 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki i andruta kruszymy na drobno.Dodajemy łyżkę masła i razem mieszamy.

Krok 2

Mała foremkę do tarty lub tortownicę smarujemy masłem i wyklejamy pokruszonymi ciastkami.Ostawiamy do lodówki.

Krok 3

Serek mascarpone miksujemy ze śmietaną. Dodajemy cukier. Mieszamy na mniejszych obrotach z przestudzoną roztopioną białą czekoladą. Wylewamy na przygotowany ciasteczkowy spód. Dekorujemy malinami i wstawiamy do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Malinowa tarta z białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej