Penne z dynią i szynką prosciutto

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gdy lato się kończy i nadchodzi jesień, w warzywniakach i na bazarkach pojawiają się okazałe dynie. Nie przegap tego momentu, przygotuj PENNE Z DYNIĄ I SZYNKĄ PROSCIUTTO. Od razu przygotuj także przetwory z dyni na pozostałe pory roku. Pamiętaj, że miąższ dyni można zamrażać.

Krok 2

Oliwę wlej na patelnię, do zimnej wrzuć czosnek. Podgrzewaj, aż zacznie skwierczeć, dodaj pomidory i szynkę. Smaż minutę, dodaj dynię. Ciągle mieszając smaż kolejną minutę, dodaj makaron i bazylię. Wymieszaj z ricottą, przypraw solą i pieprzem i od razu podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne z dynią i szynką prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne z dynią i szynką prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne z dynią i szynką prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne z dynią i szynką prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne z dynią i szynką prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne z dynią i szynką prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne z dynią i szynką prosciutto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażone kopytka z kurkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej