Apetyczna panna cotta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna panna cotta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

5 łyżeczek

1 sztuka

500 mililitrów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko i śmietankę przelej do rondelka i podgrzej. Dodaj cukier i przepołowioną laskę wanilii, mieszaj do czasu, gdy cukier całkowicie się rozpuści. Zagotuj, zestaw z ognia.

Krok 2

Żelatynę rozprowadź w 4 łyżkach wody, przelej do śmietany i energicznie rozmieszaj.

Krok 3

Przelej masę do filiżanek lub foremek i wstaw na ok. 5 godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie wyciągnij deser z foremek. Jeżeli nie chce wyjść, możesz na chwilkę zanurzyć naczynia w gorącej wodzie. Podawaj z konfiturą lub sokiem wiśniowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej