Apetyczna panna cotta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna panna cotta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

5 łyżeczek

1 sztuka

500 mililitrów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko i śmietankę przelej do rondelka i podgrzej. Dodaj cukier i przepołowioną laskę wanilii, mieszaj do czasu, gdy cukier całkowicie się rozpuści. Zagotuj, zestaw z ognia.

Krok 2

Żelatynę rozprowadź w 4 łyżkach wody, przelej do śmietany i energicznie rozmieszaj.

Krok 3

Przelej masę do filiżanek lub foremek i wstaw na ok. 5 godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie wyciągnij deser z foremek. Jeżeli nie chce wyjść, możesz na chwilkę zanurzyć naczynia w gorącej wodzie. Podawaj z konfiturą lub sokiem wiśniowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej