Apetyczna panna cotta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczna panna cotta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

5 łyżeczek

1 sztuka

500 mililitrów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko i śmietankę przelej do rondelka i podgrzej. Dodaj cukier i przepołowioną laskę wanilii, mieszaj do czasu, gdy cukier całkowicie się rozpuści. Zagotuj, zestaw z ognia.

Krok 2

Żelatynę rozprowadź w 4 łyżkach wody, przelej do śmietany i energicznie rozmieszaj.

Krok 3

Przelej masę do filiżanek lub foremek i wstaw na ok. 5 godzin do lodówki.

Krok 4

Po tym czasie wyciągnij deser z foremek. Jeżeli nie chce wyjść, możesz na chwilkę zanurzyć naczynia w gorącej wodzie. Podawaj z konfiturą lub sokiem wiśniowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczna panna cotta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej