Margherita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Margherita

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

4 sztuki

40 mililitrów

40 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kieliszek do koktajli zwilż sokiem z limonki i zanurz brzegi naczynia w soli, tak aby szkło wyglądało jak oszronione.

Krok 2

Tequilę oraz likier pomarańczowy wlej do shakera, dorzuć kilka kostek lodu i wymieszaj.

Krok 3

Margheritę przelej ostrożnie do kieliszka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Margherita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Cynamonki
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej