Składniki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
6 łyżek
300 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W średnim garnku rozpuść 2 kostki Rosół z kury Knorr, wrzuć pokrojoną w talarki marchew.
Krok 2
Gdy marchew zmięknie, dodaj przecier i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Dodaj czosnek oraz zioła. Dorzuć chilli, dopraw do smaku.
Krok 4
Do misek włóż po 2 łyżki makaronu, garść sera i zalej gorącą zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej