Meksykańska pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W średnim garnku rozpuść 2 kostki Rosół z kury Knorr, wrzuć pokrojoną w talarki marchew.

Krok 2

Gdy marchew zmięknie, dodaj przecier i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Dodaj czosnek oraz zioła. Dorzuć chilli, dopraw do smaku.

Krok 4

Do misek włóż po 2 łyżki makaronu, garść sera i zalej gorącą zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej