Meksykańska pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W średnim garnku rozpuść 2 kostki Rosół z kury Knorr, wrzuć pokrojoną w talarki marchew.

Krok 2

Gdy marchew zmięknie, dodaj przecier i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Dodaj czosnek oraz zioła. Dorzuć chilli, dopraw do smaku.

Krok 4

Do misek włóż po 2 łyżki makaronu, garść sera i zalej gorącą zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej