
Składniki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
6 łyżek
300 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W średnim garnku rozpuść 2 kostki Rosół z kury Knorr, wrzuć pokrojoną w talarki marchew.
Krok 2
Gdy marchew zmięknie, dodaj przecier i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Dodaj czosnek oraz zioła. Dorzuć chilli, dopraw do smaku.
Krok 4
Do misek włóż po 2 łyżki makaronu, garść sera i zalej gorącą zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej