Meksykańska pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

300 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W średnim garnku rozpuść 2 kostki Rosół z kury Knorr, wrzuć pokrojoną w talarki marchew.

Krok 2

Gdy marchew zmięknie, dodaj przecier i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Dodaj czosnek oraz zioła. Dorzuć chilli, dopraw do smaku.

Krok 4

Do misek włóż po 2 łyżki makaronu, garść sera i zalej gorącą zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kapusta z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej