Marynowane kurki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane kurki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone kurki blanszujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przekładamy do słoiczków. Zostawiamy wodę od kurek do przygotowania zalewy.

Krok 2

Do wody spod kurek dodajemy ocet, cukier, posiekany czosnek i szalotkę oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia dokładnie mieszając. Zalewamy kurki.

Krok 3

Zakręcone dokładnie słoiki pasteryzujemy w gotującej się wodzie przez 15 minut. Odwracamy do góry dnem i pozostawiamy na 5-7 dni.

Krok 4

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej