Marynowane kurki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane kurki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone kurki blanszujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i przekładamy do słoiczków. Zostawiamy wodę od kurek do przygotowania zalewy.

Krok 2

Do wody spod kurek dodajemy ocet, cukier, posiekany czosnek i szalotkę oraz przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia dokładnie mieszając. Zalewamy kurki.

Krok 3

Zakręcone dokładnie słoiki pasteryzujemy w gotującej się wodzie przez 15 minut. Odwracamy do góry dnem i pozostawiamy na 5-7 dni.

Krok 4

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane kurki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej