Mintaj z masłem waniliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj z masłem waniliowym

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli lubisz nowe, ciekawe połączenia smaków, daj się namówić na MINTAJA - albo solę, albo rybę maślaną, albo halibuta - Z MASŁEM WANILIOWYM. Uwierz mi: ryba + wanilia + pomarańcze = odlot kulinarny!

Krok 2

Przekrój laski wanilii wzdłuż na połowę. Łyżeczką wyjmij nasionka ze środka, utrzyj je z masłem. Z masła uformuj rulonik, zawiń go w pergamin i zamroź. Filety przekrój wzdłuż na połówki. Oprósz solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków. Przygotuj kieszonki na ryby z folii aluminiowej. Filety włóż do kieszonek razem z plasterkiem waniliowego masła i kilkoma filecikami pomarańczy. Do środka możesz także wsunąć po kawałku laski wanilii. Kieszonki szczelnie zamknij i ułóż na grillu lub na ruszcie piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz, aż kieszeń spuchnie od pary, która nie będzie miała ujścia. Wtedy wyjmij, bo ryba jest już gotowa. Podawaj gościom, niech każdy otwiera własną kieszonkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
13 osób ogląda przepis:
Mus z wędzonej makreli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej