Mintaj z masłem waniliowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mintaj z masłem waniliowym

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jeśli lubisz nowe, ciekawe połączenia smaków, daj się namówić na MINTAJA - albo solę, albo rybę maślaną, albo halibuta - Z MASŁEM WANILIOWYM. Uwierz mi: ryba + wanilia + pomarańcze = odlot kulinarny!

Krok 2

Przekrój laski wanilii wzdłuż na połowę. Łyżeczką wyjmij nasionka ze środka, utrzyj je z masłem. Z masła uformuj rulonik, zawiń go w pergamin i zamroź. Filety przekrój wzdłuż na połówki. Oprósz solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków. Przygotuj kieszonki na ryby z folii aluminiowej. Filety włóż do kieszonek razem z plasterkiem waniliowego masła i kilkoma filecikami pomarańczy. Do środka możesz także wsunąć po kawałku laski wanilii. Kieszonki szczelnie zamknij i ułóż na grillu lub na ruszcie piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz, aż kieszeń spuchnie od pary, która nie będzie miała ujścia. Wtedy wyjmij, bo ryba jest już gotowa. Podawaj gościom, niech każdy otwiera własną kieszonkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mintaj z masłem waniliowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej