Miodowe pieczone bakłażany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

104

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

0.75 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj i potnij wzdłuż na plastry grube na 1 cm, oprósz solą, przełóż do miski.

Krok 2

Miód utrzyj razem z sokiem z cytryny i oliwą, dopraw do smaku i zalej marynatą przygotowane bakłażany. Marynuj przez 30 minut w chłodnym miejscu.

Krok 3

Posiekaj czosnek i utrzyj razem z jogurtem, dopraw do smaku.

Krok 4

Plastry bakłażana grilluj bezpośrednio na ruszcie, przez kilka minut z każdej strony. Podawaj razem z czosnkowym jogurtem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zapiekanka warzywna
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej