Miodowe pieczone bakłażany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowe pieczone bakłażany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

0.75 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj i potnij wzdłuż na plastry grube na 1 cm, oprósz solą, przełóż do miski.

Krok 2

Miód utrzyj razem z sokiem z cytryny i oliwą, dopraw do smaku i zalej marynatą przygotowane bakłażany. Marynuj przez 30 minut w chłodnym miejscu.

Krok 3

Posiekaj czosnek i utrzyj razem z jogurtem, dopraw do smaku.

Krok 4

Plastry bakłażana grilluj bezpośrednio na ruszcie, przez kilka minut z każdej strony. Podawaj razem z czosnkowym jogurtem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Corn Dogi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej