Miodowe pieczone bakłażany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowe pieczone bakłażany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

2 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 kilogram

0.75 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany umyj i potnij wzdłuż na plastry grube na 1 cm, oprósz solą, przełóż do miski.

Krok 2

Miód utrzyj razem z sokiem z cytryny i oliwą, dopraw do smaku i zalej marynatą przygotowane bakłażany. Marynuj przez 30 minut w chłodnym miejscu.

Krok 3

Posiekaj czosnek i utrzyj razem z jogurtem, dopraw do smaku.

Krok 4

Plastry bakłażana grilluj bezpośrednio na ruszcie, przez kilka minut z każdej strony. Podawaj razem z czosnkowym jogurtem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowe pieczone bakłażany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z grilla z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej