
Składniki
null szczypt
null szczypt
2 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 kilogram
0.75 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany umyj i potnij wzdłuż na plastry grube na 1 cm, oprósz solą, przełóż do miski.
Krok 2
Miód utrzyj razem z sokiem z cytryny i oliwą, dopraw do smaku i zalej marynatą przygotowane bakłażany. Marynuj przez 30 minut w chłodnym miejscu.
Krok 3
Posiekaj czosnek i utrzyj razem z jogurtem, dopraw do smaku.
Krok 4
Plastry bakłażana grilluj bezpośrednio na ruszcie, przez kilka minut z każdej strony. Podawaj razem z czosnkowym jogurtem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























