
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
10 łyżek
null
null
4 łyżki
1 sztuka
18 sztuk
null
4 sztuki
2 opakowania
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posyp solą, pieprzem i papryką skrzydełka smaż 20 minut na połowie oleju.
Krok 2
Paprykę i dymki pokrój w nieduże kawałki. Obierz i posiekaj cebulę oraz czosnek i zeszklij na 1 łyżce oleju.
Krok 3
Pomidory rozgnieć widelcem i dodaj do cebuli oraz czosnku, gotuj 10 minut.
Krok 4
Osączoną kukurydzę paprykę i dymkę podsmaż na 1 łyżce oleju, a pozostały olej wymieszaj z miodem. Posmaruj nim skrzydełka przed końcem smażenia.
Krok 5
Gotowe danie obłóż warzywami i kukurydzą, polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej