Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 łyżek

null

null

4 łyżki

1 sztuka

18 sztuk

null

4 sztuki

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posyp solą, pieprzem i papryką skrzydełka smaż 20 minut na połowie oleju.

Krok 2

Paprykę i dymki pokrój w nieduże kawałki. Obierz i posiekaj cebulę oraz czosnek i zeszklij na 1 łyżce oleju.

Krok 3

Pomidory rozgnieć widelcem i dodaj do cebuli oraz czosnku, gotuj 10 minut.

Krok 4

Osączoną kukurydzę paprykę i dymkę podsmaż na 1 łyżce oleju, a pozostały olej wymieszaj z miodem. Posmaruj nim skrzydełka przed końcem smażenia.

Krok 5

Gotowe danie obłóż warzywami i kukurydzą, polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej