Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

10 łyżek

null

null

4 łyżki

1 sztuka

18 sztuk

null

4 sztuki

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posyp solą, pieprzem i papryką skrzydełka smaż 20 minut na połowie oleju.

Krok 2

Paprykę i dymki pokrój w nieduże kawałki. Obierz i posiekaj cebulę oraz czosnek i zeszklij na 1 łyżce oleju.

Krok 3

Pomidory rozgnieć widelcem i dodaj do cebuli oraz czosnku, gotuj 10 minut.

Krok 4

Osączoną kukurydzę paprykę i dymkę podsmaż na 1 łyżce oleju, a pozostały olej wymieszaj z miodem. Posmaruj nim skrzydełka przed końcem smażenia.

Krok 5

Gotowe danie obłóż warzywami i kukurydzą, polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Miodowe skrzydełka w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej