
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
10 łyżek
null
null
4 łyżki
1 sztuka
18 sztuk
null
4 sztuki
2 opakowania
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posyp solą, pieprzem i papryką skrzydełka smaż 20 minut na połowie oleju.
Krok 2
Paprykę i dymki pokrój w nieduże kawałki. Obierz i posiekaj cebulę oraz czosnek i zeszklij na 1 łyżce oleju.
Krok 3
Pomidory rozgnieć widelcem i dodaj do cebuli oraz czosnku, gotuj 10 minut.
Krok 4
Osączoną kukurydzę paprykę i dymkę podsmaż na 1 łyżce oleju, a pozostały olej wymieszaj z miodem. Posmaruj nim skrzydełka przed końcem smażenia.
Krok 5
Gotowe danie obłóż warzywami i kukurydzą, polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej