
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
10 łyżek
null
null
4 łyżki
1 sztuka
18 sztuk
null
4 sztuki
2 opakowania
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posyp solą, pieprzem i papryką skrzydełka smaż 20 minut na połowie oleju.
Krok 2
Paprykę i dymki pokrój w nieduże kawałki. Obierz i posiekaj cebulę oraz czosnek i zeszklij na 1 łyżce oleju.
Krok 3
Pomidory rozgnieć widelcem i dodaj do cebuli oraz czosnku, gotuj 10 minut.
Krok 4
Osączoną kukurydzę paprykę i dymkę podsmaż na 1 łyżce oleju, a pozostały olej wymieszaj z miodem. Posmaruj nim skrzydełka przed końcem smażenia.
Krok 5
Gotowe danie obłóż warzywami i kukurydzą, polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej