
Składniki
1 szklanka
3 szklanki
0.75 szklanki
8 sztuk
5 łyżek
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mleka wlej wodę oraz dodaj masło orzechowe i podgrzewaj.
Krok 2
Po doprowadzeniu do wrzenia, gotuj do momentu, gdy masło całkowicie się rozpuści.
Krok 3
Garnek zdejmij z ognia, dodaj syrop klonowy, wymieszaj i ostudź. Wstaw do lodówki na co najmniej 1,5 godziny.
Krok 4
Orzeszki obierz z łupinek i brązowych skórek i posiekaj.
Krok 5
Schłodzony napój zmiksuj z lodami na puszysty płyn, rozlej do pucharków i posyp fistaszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej