
Składniki
1 szklanka
3 szklanki
0.75 szklanki
8 sztuk
5 łyżek
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mleka wlej wodę oraz dodaj masło orzechowe i podgrzewaj.
Krok 2
Po doprowadzeniu do wrzenia, gotuj do momentu, gdy masło całkowicie się rozpuści.
Krok 3
Garnek zdejmij z ognia, dodaj syrop klonowy, wymieszaj i ostudź. Wstaw do lodówki na co najmniej 1,5 godziny.
Krok 4
Orzeszki obierz z łupinek i brązowych skórek i posiekaj.
Krok 5
Schłodzony napój zmiksuj z lodami na puszysty płyn, rozlej do pucharków i posyp fistaszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej