Mleczny napój fistaszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mleczny napój fistaszkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 szklanki

0.75 szklanki

8 sztuk

5 łyżek

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mleka wlej wodę oraz dodaj masło orzechowe i podgrzewaj.

Krok 2

Po doprowadzeniu do wrzenia, gotuj do momentu, gdy masło całkowicie się rozpuści.

Krok 3

Garnek zdejmij z ognia, dodaj syrop klonowy, wymieszaj i ostudź. Wstaw do lodówki na co najmniej 1,5 godziny.

Krok 4

Orzeszki obierz z łupinek i brązowych skórek i posiekaj.

Krok 5

Schłodzony napój zmiksuj z lodami na puszysty płyn, rozlej do pucharków i posyp fistaszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron z sosem 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej