Mleczny napój fistaszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mleczny napój fistaszkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 szklanki

0.75 szklanki

8 sztuk

5 łyżek

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mleka wlej wodę oraz dodaj masło orzechowe i podgrzewaj.

Krok 2

Po doprowadzeniu do wrzenia, gotuj do momentu, gdy masło całkowicie się rozpuści.

Krok 3

Garnek zdejmij z ognia, dodaj syrop klonowy, wymieszaj i ostudź. Wstaw do lodówki na co najmniej 1,5 godziny.

Krok 4

Orzeszki obierz z łupinek i brązowych skórek i posiekaj.

Krok 5

Schłodzony napój zmiksuj z lodami na puszysty płyn, rozlej do pucharków i posyp fistaszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej