Mleczny napój fistaszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mleczny napój fistaszkowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 szklanki

0.75 szklanki

8 sztuk

5 łyżek

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mleka wlej wodę oraz dodaj masło orzechowe i podgrzewaj.

Krok 2

Po doprowadzeniu do wrzenia, gotuj do momentu, gdy masło całkowicie się rozpuści.

Krok 3

Garnek zdejmij z ognia, dodaj syrop klonowy, wymieszaj i ostudź. Wstaw do lodówki na co najmniej 1,5 godziny.

Krok 4

Orzeszki obierz z łupinek i brązowych skórek i posiekaj.

Krok 5

Schłodzony napój zmiksuj z lodami na puszysty płyn, rozlej do pucharków i posyp fistaszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mleczny napój fistaszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej