Kokosowe Pankejki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowe Pankejki

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Angielskie pancakes, po polsku racuszki można podać na deser lub na słodkie śniadanie. To kolejny łatwy deser, cała filozofia w dokładnym wymieszaniu składników ciasta.

Krok 2

Obie mąki połącz z cukrem i wiórkami. Jajko roztrzep z mlekiem, wlej do suchych składników i dobrze wymieszaj. Na koniec wsyp skórkę z limonki i wymieszaj jeszcze raz. Nabieraj łyżka porcje ciasta i smaż je (po 2 minuty z każdej strony) na rozgrzanym oleju. Podawaj z syropem klonowym, miodem lub świeżymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej