Kokosowe Pankejki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowe Pankejki

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Angielskie pancakes, po polsku racuszki można podać na deser lub na słodkie śniadanie. To kolejny łatwy deser, cała filozofia w dokładnym wymieszaniu składników ciasta.

Krok 2

Obie mąki połącz z cukrem i wiórkami. Jajko roztrzep z mlekiem, wlej do suchych składników i dobrze wymieszaj. Na koniec wsyp skórkę z limonki i wymieszaj jeszcze raz. Nabieraj łyżka porcje ciasta i smaż je (po 2 minuty z każdej strony) na rozgrzanym oleju. Podawaj z syropem klonowym, miodem lub świeżymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej