Kokosowe Pankejki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowe Pankejki

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Angielskie pancakes, po polsku racuszki można podać na deser lub na słodkie śniadanie. To kolejny łatwy deser, cała filozofia w dokładnym wymieszaniu składników ciasta.

Krok 2

Obie mąki połącz z cukrem i wiórkami. Jajko roztrzep z mlekiem, wlej do suchych składników i dobrze wymieszaj. Na koniec wsyp skórkę z limonki i wymieszaj jeszcze raz. Nabieraj łyżka porcje ciasta i smaż je (po 2 minuty z każdej strony) na rozgrzanym oleju. Podawaj z syropem klonowym, miodem lub świeżymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej