Kokosowe Pankejki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowe Pankejki

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Angielskie pancakes, po polsku racuszki można podać na deser lub na słodkie śniadanie. To kolejny łatwy deser, cała filozofia w dokładnym wymieszaniu składników ciasta.

Krok 2

Obie mąki połącz z cukrem i wiórkami. Jajko roztrzep z mlekiem, wlej do suchych składników i dobrze wymieszaj. Na koniec wsyp skórkę z limonki i wymieszaj jeszcze raz. Nabieraj łyżka porcje ciasta i smaż je (po 2 minuty z każdej strony) na rozgrzanym oleju. Podawaj z syropem klonowym, miodem lub świeżymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowe Pankejki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Croque Monsieur
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej