
Składniki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
2.5 szklanki
0.2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jagody wymieszaj z 0,2 szklanki cukru i rozgotuj na wolnym ogniu, po czym zdejmij i ostudź.
Krok 2
Dodaj dwie łyżki soku z cytryny i syrop z cukru i wszystko zmiksuj.
Krok 3
Teraz przetrzyj przez gęste sitko, wlej do miseczki i włóż do zamrażarki.
Krok 4
Do pozostałej 0,2 szklanki cukru dodaj sok wyciśnięty z jednej cytryny oraz startą skórkę, pół szklanki wody i posiekaną gałązkę estragonu.
Krok 5
Wymieszaj i zagotuj, po czym przykryj sos, aby nasiąknął zapachem estragonu.
Krok 6
Przecedź i wstaw do lodówki. Sorbet mieszaj co pół godziny, aż całkiem zamarznie. Sorbet podawaj polany sosem oraz posypany całymi jagodami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























