Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu

Autor: Katarzyna Stoś

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jednej miski wrzucamy mokre składniki : jajka, olej, mleko i mieszamy.

Krok 2

W drugiej misce mieszamy suche składniki: mąke, cukier, proszek, sodę, sól.

Krok 3

Do "mokrej" miski wsypujemy zawartość suchej oraz dodajemy kardamon, dynię i żurawinę.

Krok 4

Ciasto przekładamy do papilotek, bądź foremek silikonowych.

Krok 5

Babeczki pieczemy 15 min w temp 180stopni.

Krok 6

Po wyjęciu delikatnie opruszamy cukrem pudrem. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej