Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu

Autor: Katarzyna Stoś

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jednej miski wrzucamy mokre składniki : jajka, olej, mleko i mieszamy.

Krok 2

W drugiej misce mieszamy suche składniki: mąke, cukier, proszek, sodę, sól.

Krok 3

Do "mokrej" miski wsypujemy zawartość suchej oraz dodajemy kardamon, dynię i żurawinę.

Krok 4

Ciasto przekładamy do papilotek, bądź foremek silikonowych.

Krok 5

Babeczki pieczemy 15 min w temp 180stopni.

Krok 6

Po wyjęciu delikatnie opruszamy cukrem pudrem. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej