Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu

Autor: Katarzyna Stoś

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do jednej miski wrzucamy mokre składniki : jajka, olej, mleko i mieszamy.

Krok 2

W drugiej misce mieszamy suche składniki: mąke, cukier, proszek, sodę, sól.

Krok 3

Do "mokrej" miski wsypujemy zawartość suchej oraz dodajemy kardamon, dynię i żurawinę.

Krok 4

Ciasto przekładamy do papilotek, bądź foremek silikonowych.

Krok 5

Babeczki pieczemy 15 min w temp 180stopni.

Krok 6

Po wyjęciu delikatnie opruszamy cukrem pudrem. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej