Muffinki z dynią i żurawina z nutką kardamonu
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
2 szklanki
1 szklanka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 szklanka
0.5 szklanki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do jednej miski wrzucamy mokre składniki : jajka, olej, mleko i mieszamy.
Krok 2
W drugiej misce mieszamy suche składniki: mąke, cukier, proszek, sodę, sól.
Krok 3
Do "mokrej" miski wsypujemy zawartość suchej oraz dodajemy kardamon, dynię i żurawinę.
Krok 4
Ciasto przekładamy do papilotek, bądź foremek silikonowych.
Krok 5
Babeczki pieczemy 15 min w temp 180stopni.
Krok 6
Po wyjęciu delikatnie opruszamy cukrem pudrem. Smacznego !
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej