Mufinki dla diabetyków

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

118 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

206 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

10 gramów

1 szczypta

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem brzozowym i solą.

Mufinki dla diabetyków - Krok 1

Krok 2

Kasię rozpuść i wystudź. Do masy żółtkowej dodaj serek i Kasię, wymieszaj.

Mufinki dla diabetyków - Krok 2

Krok 3

Następnie dodaj otręby wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Mufinki dla diabetyków - Krok 3

Krok 4

Białka ubij na sztywną pianę, przełóż do masy i delikatnie wymieszaj łyżką.

Mufinki dla diabetyków - Krok 4

Krok 5

Na koniec do masy dodaj pozbawione szypułek porzeczki i wymieszaj.

Mufinki dla diabetyków - Krok 5

Krok 6

Masą wypełnij formę do mufinek wyłożoną papierowymi papilotkami. Piecz około 30 minut w 180 st.C

Mufinki dla diabetyków - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata  Wiśniewska

    Małgorzata Wiśniewska

    wszystko ok tylko jak już jest przepis dla diabetyków to miło byłoby gdyby podano zawartość ww. pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej