MURZYNEK BANANOWY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

20 dekagramów

4 łyżki

4 łyżki

4 sztuki

1.5 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię zagotować z mlekiem, kakao i cukrem.

Krok 2

Ostudzić, dodać żółtka jaj, mąkę, proszek do pieczenia i obrane roztarte banany. Całość dokładnie wymieszać.

Krok 3

Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą.

Krok 4

Formę do pieczenia wysmarować Kasią i wysypać tartą bułką.

Krok 5

Po ostudzeniu wierzch można ozdobić polewą czekoladową i kawałkami banana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MURZYNEK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MURZYNEK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MURZYNEK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MURZYNEK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MURZYNEK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MURZYNEK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MURZYNEK BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej