Ciasto marchewkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto marchewkowe

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

150 gramów

200 gramów

4 sztuki

300 gramów

1 łyżeczka

350 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1- Ubijam jajka do podwojenia objętości. 2-Dodaję cukier i dalej ubijam aż masa będzie gładka i puszysta. 3 -Wciąż ubijając na wysokich obrotach, dolewam ciągłym, cieniutkim strumieniem olej.

Krok 2

4- Do powstałej masy dodaję marchewkę, orzechy, i delikatnie mieszam. 5-Dodaję przesianą mąkę, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i , delikatnie łączę wszystkie składniki. Przekładam do małej formy 24 x 26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

6-Piekę przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. 7- Po wystudzeniu ciasta polewam lukrem je i posypuje orzechami włoskimi .

laleczka20

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto marchewkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej