Masa do wafli II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masa do wafli II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zagotuj z cukrem, a następnie dodaj kokos i gotuj około 10 minut.

Krok 2

Utrzyj masło i dodaj przestudzony kokos.

Krok 3

Masę podziel na 2 części. Galaretkę rozpuść według przepisu.

Krok 4

Wymieszaj, posmaruj wafle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masa do wafli II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masa do wafli II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masa do wafli II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masa do wafli II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masa do wafli II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masa do wafli II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masa do wafli II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masa do wafli II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej