Składniki
3 łyżki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotuj z cukrem, a następnie dodaj kokos i gotuj około 10 minut.
Krok 2
Utrzyj masło i dodaj przestudzony kokos.
Krok 3
Masę podziel na 2 części. Galaretkę rozpuść według przepisu.
Krok 4
Wymieszaj, posmaruj wafle.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej