
Składniki
3 łyżki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotuj z cukrem, a następnie dodaj kokos i gotuj około 10 minut.
Krok 2
Utrzyj masło i dodaj przestudzony kokos.
Krok 3
Masę podziel na 2 części. Galaretkę rozpuść według przepisu.
Krok 4
Wymieszaj, posmaruj wafle.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej