Mus z białej czekolady z owocami

Autor: fabjus

ratingratingratingratingrating

97

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

300 mililitrów

0.5 kilograma

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą czekoladę połamać na kostki i rozpuścić w kąpieli wodnej,razem z masłem(około 1/4 kostki).Kiedy uzyskamy już płynną masę odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

Do ostygniętej masy dodajemy żółtka,dokładnie mieszając (uwaga! należy dobrze schłodzić masę,jeśli będzie zbyt gorąca dodawane przez nas żółtko zetnie się). Białka ubijamy na sztywną pianę a następnie dodajemy do masy czekoladowej delikatnie mieszając,żeby nie opadła.

Krok 3

Śmietanę kremówkę ubijamy i dodajemy do naszej masy. Jednocześnie na patelni podsmażamy owoce (użyłam mrożonych) z odrobiną cukru,aż uzyskamy żelową konsystencję.

Krok 4

Do wybranego naczynia nakładamy najpierw dżem,który zalewamy masą czekoladową. Na koniec dekorujemy owocami i odstawiamy do lodówki,najlepiej na całą noc. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kremówka papieska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej