Mus z białej czekolady z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mus z białej czekolady z owocami

Autor: fabjus

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

50 gramów

300 mililitrów

1 sztuka

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą czekoladę połamać na kostki i rozpuścić w kąpieli wodnej,razem z masłem(około 1/4 kostki).Kiedy uzyskamy już płynną masę odstawiamy do ostygnięcia.

Krok 2

Do ostygniętej masy dodajemy żółtka,dokładnie mieszając (uwaga! należy dobrze schłodzić masę,jeśli będzie zbyt gorąca dodawane przez nas żółtko zetnie się). Białka ubijamy na sztywną pianę a następnie dodajemy do masy czekoladowej delikatnie mieszając,żeby nie opadła.

Krok 3

Śmietanę kremówkę ubijamy i dodajemy do naszej masy. Jednocześnie na patelni podsmażamy owoce (użyłam mrożonych) z odrobiną cukru,aż uzyskamy żelową konsystencję.

Krok 4

Do wybranego naczynia nakładamy najpierw dżem,który zalewamy masą czekoladową. Na koniec dekorujemy owocami i odstawiamy do lodówki,najlepiej na całą noc. Smacznego! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mus z białej czekolady z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej