Nadziewane jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane jajka

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżeczki

3 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wybrać z jajek,przetrzeć przez sito,wymieszać z ogórkiem kwaszonym i twarożkiem,dodać musztardę,olej,ocet winny i utrzeć na pulchną masę.

Krok 2

Masą nadziać białka,następnie połówki połączyć razem i postawić w chłodnym miejscu.

Krok 3

Wymieszać majonez z koperkiem.

Krok 4

Ułożyć jajka na półmisku,polać majonezem,przybrać rzodkiewką i natką z pietruszki.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tatar z wołowiny
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej