Składniki
6 sztuk
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szklanka
2 łyżeczki
3 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka wybrać z jajek,przetrzeć przez sito,wymieszać z ogórkiem kwaszonym i twarożkiem,dodać musztardę,olej,ocet winny i utrzeć na pulchną masę.
Krok 2
Masą nadziać białka,następnie połówki połączyć razem i postawić w chłodnym miejscu.
Krok 3
Wymieszać majonez z koperkiem.
Krok 4
Ułożyć jajka na półmisku,polać majonezem,przybrać rzodkiewką i natką z pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej