Nadziewane jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane jajka

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżeczki

3 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wybrać z jajek,przetrzeć przez sito,wymieszać z ogórkiem kwaszonym i twarożkiem,dodać musztardę,olej,ocet winny i utrzeć na pulchną masę.

Krok 2

Masą nadziać białka,następnie połówki połączyć razem i postawić w chłodnym miejscu.

Krok 3

Wymieszać majonez z koperkiem.

Krok 4

Ułożyć jajka na półmisku,polać majonezem,przybrać rzodkiewką i natką z pietruszki.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej