Składniki
6 sztuk
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżeczka
1 szklanka
2 łyżeczki
3 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka wybrać z jajek,przetrzeć przez sito,wymieszać z ogórkiem kwaszonym i twarożkiem,dodać musztardę,olej,ocet winny i utrzeć na pulchną masę.
Krok 2
Masą nadziać białka,następnie połówki połączyć razem i postawić w chłodnym miejscu.
Krok 3
Wymieszać majonez z koperkiem.
Krok 4
Ułożyć jajka na półmisku,polać majonezem,przybrać rzodkiewką i natką z pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej