Nadziewane jajka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane jajka

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżeczki

3 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wybrać z jajek,przetrzeć przez sito,wymieszać z ogórkiem kwaszonym i twarożkiem,dodać musztardę,olej,ocet winny i utrzeć na pulchną masę.

Krok 2

Masą nadziać białka,następnie połówki połączyć razem i postawić w chłodnym miejscu.

Krok 3

Wymieszać majonez z koperkiem.

Krok 4

Ułożyć jajka na półmisku,polać majonezem,przybrać rzodkiewką i natką z pietruszki.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Focaccia z cebulą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej