Nadziewane jajka

Autor: karolka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 łyżeczki

3 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wybrać z jajek,przetrzeć przez sito,wymieszać z ogórkiem kwaszonym i twarożkiem,dodać musztardę,olej,ocet winny i utrzeć na pulchną masę.

Krok 2

Masą nadziać białka,następnie połówki połączyć razem i postawić w chłodnym miejscu.

Krok 3

Wymieszać majonez z koperkiem.

Krok 4

Ułożyć jajka na półmisku,polać majonezem,przybrać rzodkiewką i natką z pietruszki.

karolka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane jajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej