Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
800 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Nektarynki umyj, obierz, przekrój na pół i usuń z nich pestki.

Krok 2
Jogurt wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Nałóż na połówki nektarynek.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, witaminy C, witaminy E, ryboflawiny, witaminy B12.