Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

800 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Nektarynki umyj, obierz, przekrój na pół i usuń z nich pestki.

Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - Krok 1

Krok 2

Jogurt wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Nałóż na połówki nektarynek.

Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymiNektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, witaminy C, witaminy E, ryboflawiny, witaminy B12.