Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

800 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Nektarynki umyj, obierz, przekrój na pół i usuń z nich pestki.

Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - Krok 1

Krok 2

Jogurt wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Nałóż na połówki nektarynek.

Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymiNektarynka z jogurtem i wiórkami kokosowymi

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, witaminy C, witaminy E, ryboflawiny, witaminy B12.