Ocet estragonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ocet estragonowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

3 sztuki

10 ziaren

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Estragon opłucz i oderwij listkom łodyżki. Cebulki obierz.

Krok 2

Estragon i cebulki zalej octem doprawiając cukrem, solą i pieprzem.

Krok 3

Odstaw na 7 dni do nasłonecznionego miejsca a potem przecedź i przechowuj z chłodnym i ciemnym miejscu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej