
Składniki
null
1 łyżeczka
10 ziaren
500 mililitrów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Estragon opłucz i oderwij listkom łodyżki. Cebulki obierz.
Krok 2
Estragon i cebulki zalej octem doprawiając cukrem, solą i pieprzem.
Krok 3
Odstaw na 7 dni do nasłonecznionego miejsca a potem przecedź i przechowuj z chłodnym i ciemnym miejscu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej