Ocet estragonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ocet estragonowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

10 ziaren

500 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Estragon opłucz i oderwij listkom łodyżki. Cebulki obierz.

Krok 2

Estragon i cebulki zalej octem doprawiając cukrem, solą i pieprzem.

Krok 3

Odstaw na 7 dni do nasłonecznionego miejsca a potem przecedź i przechowuj z chłodnym i ciemnym miejscu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Ocet estragonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej