Omleciki z Toronto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omleciki z Toronto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

0.25 szklanki

150 gramów

2 łyżki

6 sztuk

2 łyżki

300 gramów

1 łyżeczka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Skrop je sokiem z cytryny.

Krok 2

Do mąki dodaj cukier, cukier waniliowy oraz sól.

Krok 3

Żółtka oddziel od białek. Żółtka dodaj do mąki, a z białek ubij sztywną pianę.

Krok 4

Do mąki i jajek dodaj mleko i zmiksuj. Teraz dodaj pianę z białek i wymieszaj.

Krok 5

Na małej patelni rozgrzej część masła, ułóż trochę jabłek i podgrzewaj chwilę.

Krok 6

Jabłka zalej 0,25 ciasta i smaż przez chwilę.

Krok 7

W ten sam sposób usmaż kolejne 3 omleciki. Podawaj je polane syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej