Omleciki z Toronto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omleciki z Toronto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

0.25 szklanki

150 gramów

2 łyżki

6 sztuk

2 łyżki

300 gramów

1 łyżeczka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Skrop je sokiem z cytryny.

Krok 2

Do mąki dodaj cukier, cukier waniliowy oraz sól.

Krok 3

Żółtka oddziel od białek. Żółtka dodaj do mąki, a z białek ubij sztywną pianę.

Krok 4

Do mąki i jajek dodaj mleko i zmiksuj. Teraz dodaj pianę z białek i wymieszaj.

Krok 5

Na małej patelni rozgrzej część masła, ułóż trochę jabłek i podgrzewaj chwilę.

Krok 6

Jabłka zalej 0,25 ciasta i smaż przez chwilę.

Krok 7

W ten sam sposób usmaż kolejne 3 omleciki. Podawaj je polane syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej