Omleciki z Toronto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

0.25 szklanki

150 gramów

2 łyżki

6 sztuk

2 łyżki

300 gramów

1 łyżeczka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Skrop je sokiem z cytryny.

Krok 2

Do mąki dodaj cukier, cukier waniliowy oraz sól.

Krok 3

Żółtka oddziel od białek. Żółtka dodaj do mąki, a z białek ubij sztywną pianę.

Krok 4

Do mąki i jajek dodaj mleko i zmiksuj. Teraz dodaj pianę z białek i wymieszaj.

Krok 5

Na małej patelni rozgrzej część masła, ułóż trochę jabłek i podgrzewaj chwilę.

Krok 6

Jabłka zalej 0,25 ciasta i smaż przez chwilę.

Krok 7

W ten sam sposób usmaż kolejne 3 omleciki. Podawaj je polane syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omleciki z Toronto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej