
Składniki
1 szczypta
1 łyżka
0.25 szklanki
150 gramów
2 łyżki
6 sztuk
2 łyżki
300 gramów
1 łyżeczka
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki. Skrop je sokiem z cytryny.
Krok 2
Do mąki dodaj cukier, cukier waniliowy oraz sól.
Krok 3
Żółtka oddziel od białek. Żółtka dodaj do mąki, a z białek ubij sztywną pianę.
Krok 4
Do mąki i jajek dodaj mleko i zmiksuj. Teraz dodaj pianę z białek i wymieszaj.
Krok 5
Na małej patelni rozgrzej część masła, ułóż trochę jabłek i podgrzewaj chwilę.
Krok 6
Jabłka zalej 0,25 ciasta i smaż przez chwilę.
Krok 7
W ten sam sposób usmaż kolejne 3 omleciki. Podawaj je polane syropem klonowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej















