
Składniki
0.5 szklanki
2 litry
null
0.5 szklanki
5 sztuk
0.75 szklanki
0.5
5 łyżek
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko zagotuj z dodatkiem soli, wody i masła. Wsyp mąkę i energicznie mieszając gotuj , aż ciasto zbije się w kulę i zacznie odstawać od ścianek garnka.
Krok 2
Zdejmij garnek z ognia i przestudź ciasto.
Krok 3
Wbij jedno jajko i utrzyj. Całkiem zimne ciasto utrzyj z pozostałymi jajkami.
Krok 4
Rozgrzej olej. Ciasto nałóż Do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Pergamin potnij na kwadraty. Na każdy kawałek papieru wyciśnij ciasto w kształcie ósemki. Papier odwróć i szybko wkładaj na rozgrzany olej tak , aby ciasto było pod spodem.
Krok 5
Smaż a kiedy ciasto samo będzie odchodziło od papieru, usuń go.
Krok 6
Dosmaż ciastka na złoto. Cukier puder utrzyj z sokiem cytrynowym i likierem. Oblej wystudzone ciastka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej