Kanapki z pomidorów - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe kanapeczki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój : jedną część w plastry, natomiast drugą część w średnich rozmiarów kostkę.

Krok 2

Seler naciowy, szczypior i koperek drobno posiekać. Dodaj pomidory pokrojone w kostkę.

Krok 3

Plastry pomidora przekładaj powstałym farszem. Pomidorowe kanapki układaj na liściach sałaty. Rada: Do przepisu wybieramy najlepsze duże i równe pomidory.

Krok 4

Warzywa pokrojone w kostkę przełóż do miski i dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Chleb na zakwasie
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej