Kanapki z pomidorów - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe kanapeczki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój : jedną część w plastry, natomiast drugą część w średnich rozmiarów kostkę.

Krok 2

Seler naciowy, szczypior i koperek drobno posiekać. Dodaj pomidory pokrojone w kostkę.

Krok 3

Plastry pomidora przekładaj powstałym farszem. Pomidorowe kanapki układaj na liściach sałaty. Rada: Do przepisu wybieramy najlepsze duże i równe pomidory.

Krok 4

Warzywa pokrojone w kostkę przełóż do miski i dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej