Kanapki z pomidorów - Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe kanapeczki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój : jedną część w plastry, natomiast drugą część w średnich rozmiarów kostkę.

Krok 2

Seler naciowy, szczypior i koperek drobno posiekać. Dodaj pomidory pokrojone w kostkę.

Krok 3

Plastry pomidora przekładaj powstałym farszem. Pomidorowe kanapki układaj na liściach sałaty. Rada: Do przepisu wybieramy najlepsze duże i równe pomidory.

Krok 4

Warzywa pokrojone w kostkę przełóż do miski i dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe kanapeczki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej