Owocowy torcik

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

92 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto jasne:

200 gramów

1 sztuka

350 gramów

160 gramów

ciasto ciemne:

2 sztuki

0.6 szklanki

80 gramów

2 łyżki

1 łyżka

wierzch:

500 mililitrów

2 łyżki

2 opakowania

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki jasnego ciasta wymieszaj mikserem, a następnie szybko zagnieć.

Krok 2

Zawiń w folię i odłóż na godzinę do zamrażarki.

Krok 3

Wszystkie składniki ciemnego ciasta wymieszaj mikserem.

Krok 4

Do ciemnego ciasta dodaj ścierane na tarce o dużych oczkach ciasto jasne.

Krok 5

Całość delikatnie wymieszaj i przełóż do wysmarowanej Kasią i posypanej mąką tortownicy o średnicy 26 cm.

Krok 6

Piecz około 45 minut w 180 st.C

Krok 7

Odstaw do przestygnięcia.

Krok 8

Śmietankę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietanfixu.

Krok 9

Wyłóż na ostudzone ciasto. Wierzch torcika posyp obficie owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej