Piankuś

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt ciemny:

1 sztuka

masa:

0.5 litra

25 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

8 łyżek

4 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

piana:

4 sztuki

0.75 szklanki

3 łyżki

3 łyżki

dodatkowo:

1 puszka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wcześniej upiec ciemny biszkopt. Kasią można posmarować blaszkę.

Krok 2

Zagotować mleko z cukrem i kokosem, odlać pół szklanki, w której roztrzepać żółtka z mąką i ugotować budyń. Jak ostygnie utrzeć z Kasią na puch.

Krok 3

Galaretkę rozpuścić we wrzącej wodzie i kąpieli wodnej (lepiej się rozpuszcza). Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią galaretkę.

Krok 4

Przełożenie ciasta: biszkopt - połowa masy - pokrojony ananas - druga część masy - pianka - starta czekolada. Włożyć do lodówki, aby się "przegryzło".

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piankuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piankuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piankuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piankuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piankuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piankuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piankuś - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej