Pieczone kolorowe papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone kolorowe papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na pół, usuń pestki.

Krok 2

Układaj na wysmarowanej oliwą blasze skórka na dół i piecz około 40 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 3

Wyjmij i przykryj folią aluminiową, a gdy przestygnie, delikatnie usuń skórki. Włóż paprykę do słoików, zalej oliwą i piecz jeszcze 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka szopska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej