
Składniki
1 sztuka
null
0.5 kilograma
0.5 kilograma
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki przekrój na pół, usuń pestki.
Krok 2
Układaj na wysmarowanej oliwą blasze skórka na dół i piecz około 40 minut w temperaturze 220 stopni.
Krok 3
Wyjmij i przykryj folią aluminiową, a gdy przestygnie, delikatnie usuń skórki. Włóż paprykę do słoików, zalej oliwą i piecz jeszcze 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej