Pieczone kolorowe papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone kolorowe papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na pół, usuń pestki.

Krok 2

Układaj na wysmarowanej oliwą blasze skórka na dół i piecz około 40 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 3

Wyjmij i przykryj folią aluminiową, a gdy przestygnie, delikatnie usuń skórki. Włóż paprykę do słoików, zalej oliwą i piecz jeszcze 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
26 osób ogląda przepis:
Karp smażony w panierce
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej