Pieczone kolorowe papryki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone kolorowe papryki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki przekrój na pół, usuń pestki.

Krok 2

Układaj na wysmarowanej oliwą blasze skórka na dół i piecz około 40 minut w temperaturze 220 stopni.

Krok 3

Wyjmij i przykryj folią aluminiową, a gdy przestygnie, delikatnie usuń skórki. Włóż paprykę do słoików, zalej oliwą i piecz jeszcze 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone kolorowe papryki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej