Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko
łatwe
150 osób zapisało

Składniki
12 sztuk
250 gramów
8 sztuk
1 garść
4 sztuki
surówka:
4 sztuki
20 sztuk
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Suszone pomidory i kolendrę drobno posiekaj, a następnie dokładnie wymieszaj z serem twarogowym.

Krok 2
Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.

Krok 3
Warzywa – pomidora i paprykę – drobno pokrój. Dodaj oliwki. Całość wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Gotową sałatkę posyp kiełkami.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B2, B3, B6 i kwasu foliowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej