Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

5

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

250 gramów

8 sztuk

1 garść

4 sztuki

surówka:

4 sztuki

20 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Suszone pomidory i kolendrę drobno posiekaj, a następnie dokładnie wymieszaj z serem twarogowym.

Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - Krok 1

Krok 2

Pieczywo posmaruj przygotowaną pastą.

Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - Krok 2

Krok 3

Warzywa – pomidora i paprykę – drobno pokrój. Dodaj oliwki. Całość wymieszaj z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Gotową sałatkę posyp kiełkami.

Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B1, B2, B3, B6 i kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczywo z pastą z twarożku z suszonymi pomidorami, surówka warzywna i jabłko - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej