Piernik babuni

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

naczynie 1:

1.5 szklanki

6 sztuk

naczynie 2:

0.5 opakowania

4 łyżki

naczynie 3:

25 łyżek

4 łyżki

4 łyżki

3 łyżeczki

1 opakowanie

dodatki:

15 łyżek

250 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku nr 2 należy roztopić Kasię z miodem (nie gotować), odstawić do ostudzenia.

Krok 2

W naczyniu nr 1 należy utrzeć ze sobą składniki.

Krok 3

W naczyniu 3 należy połączyć ze sobą sypkie składniki.

Krok 4

Do naczynia 1 należy dodać 1/3 część składników z naczynia 3, następnie ostudzone składniki z garnka nr 2.

Krok 5

Pozostałą część sypkich składników dodać do końca do naczynia 1, dodać olej i śmietanę, wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 6

Do tego dodać orzechy włoskie.

Krok 7

Wszystko przełożyć na posmarowaną blachę olejem lub smalcem (posypać na górze trochę orzechami wyciągniętymi z mąki – nie będą opadały na dół).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik babuni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Piernik z marmoladą
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej