Pierniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierniki

Autor: Bartosz Świtoń

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej miód razem z przyprawą do pierników oraz kakao.

Krok 2

Podgrzej mąkę w piekarniku aby była ciepła

Krok 3

Dodaj do mąki lekko roztrzepane jajko, sodę oczyszczoną, oraz wlej lekko przestudzony miód.

Krok 4

Wyrabiaj aż do uzyskania jednolitej masy.

Krok 5

Piecz w piekarniku max 15min. ( dla mniejszych pierników wystarcza 10min.) w temperaturze od 160*C do 180*C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej