Piernik przekładany budyniem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

25 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

1.5 szklanki

2 sztuki

0.75 szklanki

3 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

masa budyniowa:

1 litr

1 szklanka

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki wkładamy do miski i delikatnie miksujemy do połączenia składników. Ciasto wylać na blaszkę 40/24cm .

Krok 2

Upiec w temp. 180 st. przez ok. 40 min. (najlepiej sprawdzić patyczkiem). Wystudzić i przekroić wzdłuż.

Krok 3

Wykonanie budyniu: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem.

Krok 4

Pozostałe dwie szklanki mleka wymieszać z wanilią, żółtkami i mąką. Ugotować budyń.

Krok 5

Gorący budyń wylać na wystudzone ciasto, przykryć drugim i lekko docisnąć.

Krok 6

Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Można polać rozpuszczoną czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik przekładany budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik przekładany budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik przekładany budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik przekładany budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik przekładany budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik przekładany budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik przekładany budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
piernik świąteczny
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej