Piernik przekładany kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

774

472 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

50 dekagramów

25 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

masa:

2 opakowania

250 mililitrów

4 łyżki

50 dekagramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić, dodać miód, cynamon, przyprawę do piernika, razem wymieszać.

Krok 2

Odczekać do ostudzenia i po kolei dodawać resztę składników: cukier, mąka mleko, kakao, żółtka, proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.

Krok 3

Białka ubić i na koniec delikatnie wymieszać z masą.

Krok 4

Wysmarować wysoką formę Kasią i posypać mąką, wyłożyć ciastem.

Krok 5

Wstawić do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika i piec ok 1 godziny.

Krok 6

Krem: Budynie zrobić według przepisu na opakowaniu, tylko trochę mniej mleka.

Krok 7

Żelatynę rozpuścić i ostudzić.

Krok 8

Śmietanę ubić na sztywno.

Krok 9

Budyń wymieszać z serem dokładnie, dodać ostudzoną żelatynę i śmietanę wymieszać.

Krok 10

Piernik przekroić na pół, na jedną połówkę rozsmarować krem i przykryć drugą połową piernika i wstawić do lodówki na 45 min.

Krok 11

Na koniec można polać roztopioną czekoladą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik przekładany kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik przekładany kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik przekładany kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik przekładany kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik przekładany kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik przekładany kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik przekładany kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej