piernik świąteczny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

99

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

250 gramów

40 dekagramów

12 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić i ostudzić.

Krok 2

Jajka ubić z cukrem na sztywną pianę.

Krok 3

Dodać w kolejności mleko, kakao, mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i przyprawę do piernika.

Krok 4

Następnie wlać roztopioną Kasię i miksować mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji.

Krok 5

Wyłożyć do formy keksówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • piernik świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • piernik świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • piernik świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • piernik świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • piernik świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • piernik świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • piernik świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej