Piernik z białym kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 puszka

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 opakowanie

krem:

0.5 litra

2 łyżki

3 łyżki

0.75 szklanki

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, olej, dżem i mąkę wymieszaną z kakao, sodą i przyprawą korzenną.

Krok 2

Wymieszać.

Krok 3

Upiec.

Krok 4

Z mleka, mąki i cukru ugotować budyń (połowę mleka zagotować z cukrem, do gotującego dodać drugą część mleka z mąką).

Krok 5

Zimny budyń utrzeć z Kasią.

Krok 6

Ciasto przekroić na pół, przełożyć kremem, polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik z białym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik z białym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik z białym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik z białym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik z białym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik z białym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik z białym kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej