Piernik z białym kremem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

8 sztuk

1 puszka

1 opakowanie

0.75 szklanki

1 szklanka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

krem:

0.5 litra

2 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, olej, dżem i mąkę wymieszaną z kakao, sodą i przyprawą korzenną.

Krok 2

Wymieszać.

Krok 3

Upiec.

Krok 4

Z mleka, mąki i cukru ugotować budyń (połowę mleka zagotować z cukrem, do gotującego dodać drugą część mleka z mąką).

Krok 5

Zimny budyń utrzeć z Kasią.

Krok 6

Ciasto przekroić na pół, przełożyć kremem, polać polewą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej