Piernik z buraka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

4 sztuki

150 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Keksówkę wysmaruj Kasią. Obranego buraka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2

Kasię utrzyj z cukrem i skórką z cytryny. W trakcie ucierania dodawaj po 1 jajku. Wymieszają startego buraka z żurawiną, sokiem z cytryny, cynamonem i gałką muszkatołową. Dodaj do masy z Kasi i jajek.

Krok 3

Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Piecz. Po upieczeniu i przestudzeniu posyp cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piernik z buraka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piernik z buraka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piernik z buraka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piernik z buraka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piernik z buraka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piernik z buraka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piernik z buraka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej